Op zondag 12 mei vierde ‘s-Hertogenbosch de traditionele Mariaommegang. Het beeld van de Zoete Moeder gaat na de pontificale eucharistieviering van 12.00 uur in een processie door de binnenstad. De Zoete Moeder is het kostbare en bekende Mariabeeld van de Sint-Janskathedraal. Het is al meer dan zeshonderd jaar oud.

De bidtocht die voor het beeld wordt gehouden op Moederdag wordt al eeuwenlang gehouden. Daarbij klinkt muziek en worden er bloemen naast het beeld meegedragen.

De bidtocht trekt in een uur door het stadscentrum en begint en eindigt bij de Sint-Jan.

Na de bidtocht is er nog een korte gebedsdienst. De bisschop, priesters, diaken en verschillende broederschappen lopen mee. Het Bossche gilde De Oude Schuts en de Stadspijpers zijn er volgens de traditie ook bij.  

Foto’s:  Gérard van Kessel