Op zaterdag 29 juni om 20.00 uur en zondag 30 juni om 15.00 uur klinkt er vanuit de Grote Kerk in Den Bosch Latijns-Amerikaanse en Spaanse muziek, gespeeld door het Filharmonisch Orkest én Carel Kraayenhof. Het geheel staat onder leiding van dirigent Lex Bergink.

In dit concert is er een prachtige rol weggelegd voor de bandoneón, meesterlijk bespeeld door Carel Kraayenhof. Naast zijn eigen compositie – Suite Compasión – zal Kraayenhof van Ástor Piazzolla  ‘Milonga del Ángel’ en het geliefde ‘Adiós Nonino’ ten gehore brengen. Kraayenhof, ontdekte al jong zijn liefde voor muziek. Van piano tot bandoneón. Zijn passie voor tango en zijn uitmuntendheid op het podium hebben hem tot een internationaal gevierd artiest gemaakt. Deze middag staat hij op het podium, samen met het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch.  Dit symfonieorkest -bestaande uit enthousiaste en gedreven musici- vormt mede door haar boeiende en drukbezochte concerten een belangrijk onderdeel van het Bossche culturele landschap. 

Verder speelt het orkest van Granados delen uit ‘Danzas Españolas’ en van Saint-Saëns de bekende ‘Danse Bacchanale’. Het concert wordt afgerond met ‘Danzón no 2’ van Márquez, een stuk dat de levendige dansritmes van Mexico viert.

De combinatie van dynamische dansen en de emotionele diepte van de bandoneón belooft een onvergetelijke ervaring. Een concert om niet te missen!

Tickets € 20,00 (jeugd t/m 17 jaar en CJP € 5,00) verkrijgbaar aan de deur op de dag van de concerten. Wil je zeker zijn van een toegangsbewijs koop dan je tickets via de website. www.fohsite.nl. Daar vind je ook meer informatie over het orkest.