SJV Rosmalen is jarig en wordt deze zomer 50 jaar! Dit gouden jubileumfeest vieren we met de kinderen, ouders, grootouders en iedereen die SJV een warm hart toedraagt. Wat begon in 1974 met een aantal actieve ouders die de eerste KinderVakantieWeek organiseerden, is nu met SJV uitgegroeid tot een begrip voor alle kinderen en hun ouders in Rosmalen. Bij de start van de komende KinderVakantieWeek begint het feest, dat het hele seizoen 2024-2025 duurt. Bekende activiteiten uit de rijke SJV-historie worden in een nieuw gouden jasje gegoten. En staan een aantal nieuwe activiteiten op het programma, zoals een Obstacle Run en een unieke SJV-voorstelling in Perron-3!

Hoe het allemaal begon

SJV begon in 1974 als Stichting Jeugdactiviteiten ’t Ven in de eerste nieuwbouwwijk van Rosmalen. Gedurende de jaren die erop volgden sloten steeds meer wijken aan, in overleg met de toenmalige gemeente Rosmalen. Uiteindelijk organiseerde SJV de activiteiten voor álle Rosmalense basisschoolkinderen en werd de naam veranderd naar Stichting Jeugd- en Vormingsactiviteiten.

In de jaren 80 organiseerde SJV Rosmalen verschillende clubs die een inspiratie bleken voor de latere buitenschoolse opvang. Zo waren er onder andere een Timmerclub, Hobbyclub, Toneelclub en Dansclub. In de jaren die erop volgden, ontstonden activiteiten als de Duathlon, een Zeskamp en het Vliegerfeest. Later ging SJV ook de nu nog steeds bekende activiteiten organiseren als het Kabouterbos, de Wandel-3-daagse, Koningsdag, de Oliebollenbingo en nog veel meer. In de loop van de tijd zijn tevens vele nieuwe activiteiten ontstaan. De populaire KinderVakantieWeek bleef de afgelopen 50 jaar jaarlijks terugkomen (behalve in de coronaperiode). Juist daarom is de eerste dag van de komende KinderVakantieWeek de start van het jubileumjaar. Vanaf maandag 12 augustus is het de hele week extra feest, met een gouden randje.

Voorstelling

50 jaar is een hele tijd waarin van alles is gebeurd en veel mensen mooie herinneringen hebben gemaakt bij SJV. Inmiddels praten meerdere generaties dorpsgenoten met vol enthousiasme over de activiteiten, het plezier en de gemaakte vriendschappen als kind en/of vrijwilliger bij SJV. Leuk om te horen is dat er nog steeds met een grote glimlach wordt gesproken over bijvoorbeeld de recordpoging chips eten waarmee het Guinness Book of Records is gehaald, de reis naar Euro Disney ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan, en nog veel meer.

In maart 2025 presenteert SJV Rosmalen een unieke theatervoorstelling waarin dát SJV-gevoel centraal staat. De voorstelling wordt gemaakt door professionele theatermakers en gaat een feest van herkenning zijn voor alle Rosmalenaren! Leuk voor alle kinderen, grote mensen die ooit als kind en/of vrijwilliger hebben meegedaan en eigenlijk iedereen die SJV een beetje of heel goed kent. Je kunt maar liefst 3 keer komen kijken in Perron 3: op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 maart 2025.     De kaartverkoop start op maandag 12 augustus a.s. via de website van Perron3.

Vrijwilligers

In de 50 jaar dat SJV bestaat, zijn er vele vrijwilligers betrokken geweest en nog steeds gelukkig! Zonder deze volwassen SJV-ers en de SJV-Jeugdcommissie (kinderen van 12-18 jaar) zouden we dit prachtige feest niet kunnen vieren. Zij stoppen keer op keer hun ziel en zaligheid in het organiseren van geweldige activiteiten om de kinderen in Rosmalen een onvergetelijke tijd te geven.

Reünie

Vrijdagavond 16 augustus a.s. is het groot feest aan de Mimosastraat tijdens het welbekende eindfeest van de KinderVakantieWeek. Dit jaar nodigt SJV Rosmalen ook graag álle oud-vrijwilligers uit vanaf 17 uur voor een reünie, om het jubileum te vieren en samen herinneringen op te halen. Dus ben jij oud-vrijwilliger of ken je iemand die dit was? Laat het ons weten via onze website. We kijken ernaar uit om jullie weer te ontmoeten!

Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van SJV Rosmalen en de speciale jubileumactiviteiten, volg ons dan via Facebook en Instagram, bezoek onze website www.sjvrosmalen.nl en download onze app.