Petje af Noordoost Brabant maakt het mogelijk dat kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen ongeacht de thuissituatie, zoals bijvoorbeeld te weinig geld, of omdat ouders minder tijd hebben vanwege ziekte, mantelzorg en dergelijke. Gedurende 28 zondagen per jaar laat Petje af nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar uit (sociale) achterstandssituaties kennis maken met verschillende beroepen. Centraal hierin staat de praktijkervaring en de ontmoeting met vrijwillige gastdocenten.

Afgelopen voorjaar zijn de effecten van de Lokale Goededoelengids©  zichtbaar geworden door jaarverslagen van in de gids opgenomen organisaties te onderzoeken en analyseren. De resultaten zijn boven verwachting. Zowel de particuliere als zakelijke giften zijn sinds de presentatie van de Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch in 2019 met 125% gestegen.

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment 69 organisaties opgenomen uit de sectoren buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijk. De gids dient als hulp voor bedrijven en mensen die een lokale donatie overwegen of lokale goede doelen willen opnemen in hun testament. Met behulp van de gids kunnen zij een weloverwogen keuze maken.

Alle in de gids opgenomen organisaties zijn gescreend op betrouwbaarheid, doelmatigheid, lokale betrokkenheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid.

STEUN LOKAAL!