Afgelopen weekend was er voor vele vakantiegangers veel reuring op het strand in Vlissingen. Daar gingen lifesavers uit binnen en buitenland met elkaar de strijd aan om uit te maken wie de beste lifesaver op het strand en in zee was. Ook sporters van Redding Brigade Rosmalen waren van de partij om hun beste beentje voor te zetten en niet onverdienstelijk.

Lars wist namelijk in de finale van de boardrace een goede race neer te zetten. De boardrace is een parcours op zee waarbij de lifesaver op een soort van surfplank de ronde moet voltooien. De start en finish zijn op het strand. Helaas verliep de start niet geheel naar wens en leek het erop dat Lars in de middenmoot zou eindigen. Echter wist Lars bij door erg scherp te varen bij de boeien en het laatste stuk terug naar het strand een goede inhaalrace in te zetten. Waardoor Lars als 5e over de finish kwam.  Charlotte wist van begin tot eind een super race neer te zetten met ruime voorsprong op nummer 4 als 3e over de finishlijn te komen en daarmee was het eerste brons binnen voor het Rosmalense team.

Daar hield het niet bij op, ook bij de surfrace wist Charlotte goed te scoren. De surfrace is een parcours op zee dat zwemmend volbracht moet worden waarbij de start en finish op het strand zijn. Hierbij wist Charlotte nog beter te scoren als bij de boardrace, ze kwam namelijk als 2e over de finish en pakte daarmee de zilveren medaille.

Ook was er een ludiek onderdeel toegevoegd aan het programma waarbij de lifesavers getest worden op hun reddende en levensreddende vaardigheden, namelijk de LEF challenge. Dit teamonderdeel bestond uit reanimeren, drenkeling uit zee halen met een board, ongeschonden dragen op een brandcard over en door diverse hindernissen. En dat allemaal zo snel mogelijk. Ook hierbij wisten de Rosmalense lifesavers hun mannetje te staan en brachten de drenkeling in een zeer knappe en veilige race als 3e over de streep. Met als gevolg dat het weekend werd afgesloten met nog een bronzen medaille.

Met 2 bronzen en 1 zilveren medaille op zak keerden de Rosmalense lifesavers terug naar huis.

Lijkt het je leuk om eens te kijken wat nou de ocean events van de lifesaving sport inhoudt. Op zaterdag 31 augustus komen de jeugdige Rosmalense lifesavers t/m 14 jaar in actie bij het Engelermeer in Den Bosch. De Rosmalense equipe heeft diverse medaillekansen maar kunnen natuurlijk de nodige aanmoediging wel gebruiken. Mocht je meer van de sport willen weten of ervaren kan dat natuurlijk door contact op te nemen met Redding Brigade Rosmalen.