Rosmalense lifesavers Cas, Bram, Lars, Iris, Malaika, Esmee, Maaike en Sophie reisden in het weekend van 6/7 juli naar Oostende voor de Filcow. Een grote internationale Ocean wedstrijd met meer dan 400 deelnemers uit meerdere landen.

Vroeg op het strand om de tent op te bouwen, materiaal klaarmaken, aanmelden en nog even de zee op, gelukkig waaide het toen nog niet zo hard. Gedurende de ochtend trok de wind al snel aan en werden de golven hoger en hoger. De boardrace was de eerste dag het enige wateronderdeel, de rest van de dag was het water te onveilig om de veiligheid van de sporters te garanderen. En hierdoor kwamen de andere wateronderdelen te vervallen.

Op het strand ging de beachflags en beachsprint wel door. Met harde wind, zand in zijn gezicht en gezandstraalde benen Bram wist zich door de series naar de finale te flaggen. Hij eindigde als 2e in de finale, een hele mooie prestatie.

Met zand overval, helemaal uitgewaaid, moe van de wind en het soms lange wachten terug naar de overnachting om klaar de maken voor de 2e dag.

Zou de tent de nacht overleefd hebben, is de wind wat gaan liggen, gaan de onderdelen door? Hoe gaat de dag verlopen, dat is altijd de vraag bij Ocean. Afhankelijk van het weer, eb en vloed is het de vraag of de planning afgewerkt kan worden zoals vooral bedacht.

Zondag begon met een stuk minder wind, af en toe een zonnetje en een aangepast planning. Op een zee met leuke golven gingen Bram en Iris voor de boardrescue. Iris een flink stuk zwemmen naar de boei, waarna Bram haar opging halen met het board. Met 2en terug naar de finish. Maaike wist zich naar de kwart finale van de sprint te rennen, wat ging dat hard!!

Na de middag helaas weer een flinke plensbui.

In een onstuimige zee gingen Malaika en Lars de strijd aan op de surfrace. Daarna de tent opruimen, trailer laden en wachten op de prijsuitreiking. Wat een weekend met veel verschillend weer.

Een hele mooie ervaring.

Wil je ook eens ervaring opdoen met de lifesavingsport, of vind je het gewoon leuk om eens te komen kijken, mail dan naar secretaris@rbrosmalen.nl.