De week van 28 juni t/m 4 juli stond voor Rosmalense Sophie Scholten in het teken van het Europees Jeugd Kampioenschap voor lifesaving.

Sophie reisde met haar teamgenoten van Lifesaving Team Nederland (LTN), het begeleidingsteam en supporters af naar het Duitse Riesa en Müchlen. Trainer en coach Michiel Dona maakte ook onderdeel uit van het begeleidingsteam. In het zwembad in Riesa ging het junioren dames team de strijd aan met meerdere Europeese landen zoals Italië, Polen, Roemenië, Tsjechië, Frankrijk, maar ook buurlanden België en Duistland. Voor Sophie, als jongste en een van de debutanten van het team van 6 meiden en 6 jongens, een hele ervaring. Sophie mocht meerdere malen aan de bak in de teamonderdelen. Onderdelen waarin Sophie met een rescuetube zo snel mogelijk 50m naar de finish sleept, of bij het pop vervoeren zo snel mogelijk 25m afleggen en dan de pop doorgeven aan haar teamgenoot. Een volle pop weegt al gauw 60 kg. Een heel gesleep.

Na 2 dagen zwembad werd het wedstrijdtoneel verplaatst naar Müchlen. De Geiseltalsee was hier de plaats voor de oceanevents. De eerste oceandag mocht Sophie sprinten. Individueel eindigde ze als 7e in de B-finale. Ook met haar team was ze ingedeeld op de 4x 90m sprint relay.

Op meerdere onderdelen mocht Sophie laten zien wat ze in huis had. Tussen de sterkte concurrentie werd er hard gestreden om zo hoog mogelijk te eindigen. De 2e oceandag stond er een zeer harde wind. Ook nu weer ging Sophie met haar team de strijd aan met de andere landen.

Nederland behaalde meerdere podiumplekken, waaronder goud voor de junioren heren op het team onderdeel Linethrow. In het overall klassement eindigde Nederland op een 7e plaats!

Een hele week op pad met LTN. Gezellige dag, zware wedstrijd elementen en vooral ook plezier samen met het team. Wat een ervaring opgedaan, “dat smaakt naar meer”.

Wil je ook eens ervaring opdoen met de lifesavingsport, of vind je het gewoon leuk om eens te komen kijken, mail dan naar secretaris@rbrosmalen.nl.