A59: weekendafsluiting tussen oprit (37) Waalwijk en knooppunt Empel (richting ’s-Hertogenbosch); 30 augustus – 2 september

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de A59. Hierdoor is de A59 tussen oprit (37) Waalwijk en knooppunt Empel in de richting van ’s-Hertogenbosch afgesloten van vrijdag 30 augustus 21.00 uur tot maandag 2 september 05.00 uur. In verband met de werkzaamheden zijn diverse tussenliggende op- en afritten eveneens afgesloten. Weggebruikers dienen door de omleidingen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen maaiwerkzaamheden, snoeiwerkzaamheden, asfalt reinigen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.