Feestelijke viering op zondag 13 oktober

Zondag 13 oktober wordt het 100 jarig bestaan van de Heilig Hartkerk in Vught gevierd.

De feestelijke eucharistieviering is om 11.00uur en wordt muzikaal omlijst door de gezamenlijk koren van deze kerk. Ook de Vughtse gilden zijn aanwezig en uiteraard verwachten we vele parochianen om dit feest mee te vieren.

Na de eucharistieviering en het vendelen is er voor iedereen voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of een ander drankje en de bijbehorende heerlijkheden.

Maar hoe feestelijk we het plein en alles er omheen ook aankleden, het middelpunt is toch de kerk. Een baken voor veel mensen die in Vught en omgeving wonen. Een vertrouwd beeld en dat al zo lang.

Toch is dit beeld niet altijd hetzelfde geweest. Ook dit gebouw is door de jaren heen veranderd en aangepast aan de tijd, zowel van buiten als van binnen.

Opmerkelijk is dat in deze hele eeuw slechts vier pastoors hiervoor hebben gezorgd.

Pastoor Gerard van den Hout (bouwpastoor), pastoor Jan Walen, pastoor Harrie Speekenbrink en nu pastoor Martien Mesch hebben ieder op hun beurt de Heilig Hartkerk meegenomen in de tijd. In de kerk zal hiervan in vogelvlucht een overzicht gepresenteerd worden.

Geeft u het ook door aan familieleden, vrienden en kennissen die, voor zover u weet, een band hebben (gehad) met deze kerk? Het zou jammer zijn als men pas naderhand hoort dat dit eeuwfeest is geweest.

Geef een reactie