Dinsdagavond, 8 oktober is voorafgaand aan de raadsvergadering de nieuwe kinderburgemeester voor het schooljaar 2024-2025 benoemd. Zijn naam is Loek Höppener. Loek zit op KC Het Stadshart in ‘s-Hertogenbosch.

Burgemeester Jack Mikkers heeft dit jaar KC Het Stadshart geloot en zij mogen dit komende schooljaar de nieuwe kinderburgemeester leveren. Aan het begin van de officiële raadsvergadering legt de voorgaande kinderburgemeester Koen van den Broek zijn ambt neer, waarna burgemeester Jack Mikkers Loek benoemt tot de nieuwe kinderburgemeester.

De kinderburgemeester zal gedurende het schooljaar een ceremoniële en representatieve rol vervullen. Op die manier is het mogelijk dat elk kind in onze gemeente ook kinderburgemeester kan zijn.

Bij deze activiteiten moet gedacht worden aan het binnenhalen van de jeugdprins (carnaval) of Sint-Nicolaas, de kranslegging tijdens de Nationale Dodenherdenking, ontvangsten van leden van de Koninklijke familie en prijsuitreikingen. Daarnaast zal de kinderburgemeester tijdens de bijeenkomsten van het Kinderparlement de voorzittersrol op zich nemen.