Nieuws

Namens de 4 mei organisatie

De organiserende partners van de 4 mei herdenking Rosmalen hebben het spijtige besluit moeten nemen de jaarlijkse activiteiten in het kader van Dodenherdenking van dit jaar niet door te laten gaan. Om toch een gepaste invulling te geven aan de herdenking brengen we deze daarom naar u toe.

Het 4 en 5 mei jaarthema voor 2020 is “Geef verhalen door”. Een thema dat onder “gewone” omstandigheden had geleid tot een oproep de verhalen niet te vergeten. Te herdenken dat wij verhalen in vrijheid aan elkaar kunnen vertellen.

Laten we dat thema eens gewoon in de praktijk brengen! Geef jouw verhaal door. Pak de telefoon en bel een bekende, een familie lid of iemand uit de straat en vertel je verhaal. Deel je verhaal op social media. Vertel je verhaal aan wie en op wat voor manier dan ook. Dan weet de ander en jij dat we er voor elkaar zijn in deze moeilijke tijd.

Om u hierbij te inspireren zal de herdenking van 4 mei op een andere manier doorgang vinden. Leerlingen van het Rodenborch-College en de organisatie zullen 4 mei een online herdenking uitzenden via onder andere de website van het Rodenborch-College, de Facebookpagina van 5 mei bevrijdingsplein en ROS-radio met muziek. Om te herdenken en verhalen door te geven. Deze herdenking is te horen en te zien op 4 mei om 19.00 uur.

Daarnaast bieden we u de gelegenheid om gedurende de dag een bezoek te brengen aan het oorlogsmonument in de Schoolstraat of bij kapel Vennehof. Samen met de gemeente zullen wij er zorg voor dragen dat daar een krans aanwezig is om uw eigen moment van herdenken te kiezen. Mocht bij uw bezoek er een dorpsgenoot staan verzoeken wij u even te wachten.

Namens de 4 mei organisatie,

René van Gerven, Rodenborch-College,

Olaf Thelissen, stichting gedachteniskapel Vennehof