Nieuws

Ondergrondse hennepkwekerij in Bosch’ bedrijfspand

In een bedrijfspand aan de Jacob van Maerlantstraat in Den Bosch vonden we een ondergrondse hennepkwekerij. Wij waren daar ter assistentie van medewerkers van de gemeente ‘s Hertogenbosch bij een bestuurlijke controle van het bedrijf. Tijdens deze controle rees het vermoeden dat er op een bepaalde plek sprake was van een mogelijk verborgen ruimte. Daar bleek met recht sprake van te zijn!

Achter een schuifwand zat de toegang tot een ruimte met een luik. Achter dit luik ontdekten we in totaal drie ondergrondse ruimten die als hennepkwekerij waren ingericht. Zo’n 24 groeilampen gaven licht aan alles bij elkaar meer dan 500 hennepplanten.

De collega’s troffen de eigenaar van het betreffende bedrijf ter plaatse aan en hij is kort gehoord. De man wordt op korte termijn nader verhoord over de aangetroffen plantage. Uiteraard namen we alle apparatuur in beslag en worden de planten vernietigd.