Nieuws

Vinkels huzarenstukje compleet!

Zondag 20 september werd in Vinkel een fantastisch tien jaren project afgerond. Met de opening van Molen de Zwaan laten de dappere initiatiefnemers en de 140 vrijwilligers zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Prachtig gesitueerd aan de Groote Wetering aan de rand van het dorp torent de beltmolen boven de woningen uit precies zoals het exemplaar deed dat in 1964 naar Holland Michigan verhuisde. Burgemeester Mikkers sprak de aanwezigen toe en verrichtte de officiële opening. Harmonie ODIO bracht een muzikale hulde en Pastoor Ouwens zegende de molen in. Uiteraard werd ook stilgestaan bij het plotselinge overlijden van voorzitter Tonnie van der Lee. Als blijvende herinnering werd een stukje uit een van de wieken gezaagd.

Foto’s: Ad Leeyen en Koen Langenhuizen