Nieuws

Ontmoet elkaar in openbaar gebied! Stoelen ‘on tour’

Bij een gastvrije (binnen)stad horen ook voldoende plekken om te zitten. Om even uit te rusten en een praatje te maken.

Stoelen ‘on tour’

De kleurrijke metalen stoelen gaan ‘on tour’. Tot begin oktober zijn ze telkens voor 2 maanden op verschillende plekken te vinden. Na het park Mariënburg en de Casinotuin plaatsen we de komende twee maanden de stoelen in het Paleiskwartier, rondom de vijver. Ook plaatsen we stoeltjes in het Zuiderpark.

Ontmoet elkaar

In de pilot vragen we aan culturele organisaties, verenigingen en bewoners om met leuke ideeën te komen rondom de stoelen. Denk bijvoorbeeld aan een mini-bibliotheek of voorleesmiddagen op locatie, kleinschalige optredens of exposities, picknick of een spontane stoelendans.

Feedback gevraagd

We vragen iedereen om een reactie te geven op de pilot en ervaringen te delen. Deel je foto en gebruik hiervoor de #evenzitten. Zo bekijken we of en zo ja wat het effect is van de stoelen. Of er bijvoorbeeld praktische problemen zijn die om een oplossing vragen. Om het risico op diefstal of schade kleiner te maken, koppelen we 2 à 3 stoelen aan elkaar.

Evaluatie

Aan het eind van het pilotproject evalueren we het project. We beantwoorden dan de vraag of de stoelen een blijvende toevoeging kunnen zijn aan de openbare ruimte van ’s-Hertogenbosch.