Nieuws

Alzheimer Café in ‘s-Hertogenbosch op 9 september 2019

Dementie op jonge leeftijd

Op maandag 9 september a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond besteden we aandacht aan dementie bij mensen jonger dan 65 jaar aan de hand van filmopnames. Dementie op jonge leeftijd geeft verschillende problemen in het dagelijks leven. Hoe gaan jonge mensen en hun naasten hiermee om?

Thema: Dementie op jonge leeftijd: moeilijk en intensief

Dementie treft steeds meer mensen tussen 40 en 65 jaar. Deze mensen staan nog volop in het leven. Vaak hebben ze nog een baan als ze de diagnose krijgen. Soms zijn er nog opgroeiende, thuiswonende kinderen. Ook heeft de diagnose een enorme impact op de toekomstplannen van een gezin.

Na de pauze gaan we met de bezoekers in gesprek over hun ervaringen met dit onderwerp.

Praktische informatie

Op maandag 9 september bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 – 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.