Basisschool De Springplank in Den Bosch is samen met 5 andere basisscholen genomineerd voor de Techniek Trofee 2020. De school maakt kans op 2500 euro, en kunnen met dat geld hun Wetenschap & Techniek-onderwijs naar een hoger niveau tillen. De basisscholen die ook genomineerd zijn komen uit Udenhout, Bunde, Den Haag, Sint Maarten en Eindhoven.

In de categorieën ‘Beste idee’ en ‘Beste voorbeeld’ zijn prijzen te winnen. De Springplank is genomineerd door haar Skills lab in de categorie ‘beste voorbeeld’. Leerlingen krijgen iedere week in het Skills lab kans hun kennis van techniek en wetenschap uit te breiden. Er komen ook leveranciers op school met hun nieuwe aanbod van technische en wetenschappelijke items. De school mag gebruik maken van hun prototypes en in ruil daarvoor levert de school reviews.

Leerlingen hebben ieder hun gepersonaliseerde badge waarmee ze ‘Skills’ kunnen sparen. Als een leerling een item heeft afgerond en beoordeeld, krijgt ie een beloning.

Deze badges zorgen juist voor een brede ontwikkeling.

De winnaars uit beide categorieën worden op 29 januari 2020 bekend gemaakt tijdens het TechniekTrofeest.

De Techniek Trofee is een initiatief van Jet-Net & TechNet, een netwerk van honderden bedrijven en scholen met als doel om jongeren een reëel en positief beeld te geven van technische beroepen.