Op maandag 13 januari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock weer een avond van Alzheimer Café georganiseerd. De huisarts is vaak de eerste persoon die in vertrouwen wordt genomen bij klachten over het geheugen. Wat kan de huisarts doen?

THEMA: De rol van de huisarts en de praktijkondersteuner bij dementie

De eerste vermoedens van dementie geven vaak veel onzekerheid en gevoelens van onbehagen.

“Vroeger vergat ik geen enkele afspraak, nu is dat wel anders. Is er iets met mijn geheugen?” “Mijn moeder is alwéér haar sleutels kwijt, zou zij beginnende dementie hebben?”

De huisarts is vaak de eerste persoon die in vertrouwen wordt genomen bij klachten over het geheugen. Wat kan de huisarts doen? Kan de huisarts een diagnose stellen? Wanneer wordt iemand doorverwezen naar de geheugenpoli? Wat kunt u van de huisarts verwachten in het vervolgtraject, nadat de diagnose is gesteld? Wat is de rol van de praktijkondersteuner?

Deze vragen leggen we voor aan Nathalie Beelen, huisarts en huisartsopleider, en aan een praktijkondersteuner. U kunt ook uw vragen over dementie aan hen stellen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op maandag 13 januari bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café in Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beppie Schothorst, casemanager dementie voor Vivent, 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 7451 (secretariaat).

Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.