Drie grote wagens deden mee om de prijzen en Hedde FF Kreeg de 3de prijs van de jury, terwijl het uiteindelijk ging tussen CV De Likkebaerden en CC De Kepkes, want ze lagen heel dicht bij elkaar, maar toch ging CC De Kepkes met de eer strijken.
Vanwege het slechte weer dat voorspeld was waren er maar 14 deelnemers die het slechte weer trotseerden, maar dat deed niets af aan de kwaliteit en vindingrijk van de deelnemers, prachtige creaties en zeer kleurrijk en dus een lust voor het oog van het toch enthousiaste publiek.

Een hoogtepuntje mag wel vernoemd worden, omdat Jeugdprins Bas d’n Urste zijn prinsenwagen op de Driesprong even liet stilzetten om zijn overgrootmoeder persoonlijk te feliciteren met haar 93ste verjaardag en een bos bloemen en een stevige omhelzing maakte de felicitatie helemaal compleet.

Na de optocht ging het feest op het plein bij de Kentering en Grand Café Rosmaelen door in afwachting van de prijsuitreiking in de Kentering, maar voor het zover was gaf rasartiest Marco Kraats een geweldige show weg en heeft jong en oud geweldig kunnen genieten van deze jonge zanger.

Nadien was het tijd om de prijswinnaars het podium op te roepen om uit handen van Prins Dirk d’n Urste de prijs in ontvangst te mogen nemen.

Tekst en foto’s Ted van der Loo