Galaxis, afdeling ‘s-Hertogenbosch en omstreken van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) organiseert op woensdag 17 april een lezing getiteld

"De planetaire allure van Pluto".

De lezing zal worden gegeven door planeetonderzoeker en geomorfoloog Dr. Sebastiaan de Vet, die sinds kort ook voorzitter van de KNVWS is.

Het bezoek van de ruimtesonde New Horizons aan dwergplaneet Pluto was het langverwachte hoogtepunt voor het planeetonderzoek in 2015.

En Pluto stelde niet teleur.

De ambassadeur van de derde zone van het zonnestelsel bleek een onverwacht fascinerend oppervlak te hebben.

In de lezing volgen we de opmaat naar het unieke bezoek van New Horizons aan Pluto en komen de belangrijkste ontdekkingen die de missie deed aan bod.

Dr. Sebastiaan de Vet onderzocht hoe je kennis van het aardse landschap en gesteenten kunt gebruiken om de ontwikkeling van andere planeten te begrijpen.

Op basis van zijn passie en fascinatie voor dit werk schreef hij er het boek “Praktisch planeetonderzoek voor de zaterdagochtend” (2016) over.

Momenteel zet hij zijn planetaire werk voort in het meteorietonderzoek bij Naturalis, en daarnaast is hij actief op de Utrechtse sterrenwacht Sonnenborgh.

Meer info over Galaxis vindt u op hun website: www.galaxis-sterrenkunde.nl

De lezing vindt plaats in S.C.C. “De Biechten“, Vincent van Goghlaan 1, 5246 GA Hintham.

Aanvang: 20:00 tot meestal rond 22:15 uur.

De entree volwassenen is €7,50 en voor jongeren tot 16 jaar €3,00.