24 Mei was de dag van de tweede editie van het evenement ‘Brug naar de Brugklas’

Hierbij mochten de wijken Empel, Engelen en Maaspoort kennis maken met een uniek maatschappelijk en sportief programma, met hun nieuwe Middelbare School en alles wat hierbij komt kijken waarbij 450 leerlingen van groep 8 aanwezig waren.

Denk hierbij aan: Veilig verkeer, omgaan met Social Media, samenwerken, gezonde voeding, respectvol omgaan met elkaar en nog veel meer. Er waren veel activiteiten in en om de hal van Maaspoort Sports en Events. Bij deze accommodatie zijn de sportieve en maatschappelijke clinics op het gebied van o.a. basketbal, weerbaarheidstraining, wijkbeheer, AED’s in de wijk, veiligheid, magic optische illusies, hardlopen en natuurlijk het handboogschieten, als voorloper op het WK handboogschieten welke in juni wordt gehouden in onze binnenstad.

Vanavond word de dag afgesloten met een knalfeest bij JC de Poort!

Voormalig Basketball International Henk Pieterse (2.11m) zal samen met de DJ’s voor een positieve feeststemming gaan zorgen, waarbij alle groep 8ers los kunnen gaan, om hun overgang naar de Middelbare School te vieren én tevens kennis te maken met elkaar én met de jongerenactiviteiten bij JC de Poort.