Omdat het op 27 juni exact 120 jaar geleden was dat de gemeente ’s-Hertogenbosch een eigen afdeling reiniging kreeg en het werk toen alleen bestond uit het ophalen van vuil, het schoonhouden van straten en legen van beerputten, werd op zondag 30 juni j.l. een Open Dag gehouden en konden bezoekers een kijkje achter de schermen nemen tussen 10.00 en 16.00 uur op de Titaniumlaan 1 te ’s-Hertogenbosch.

Er werd op een zeer prettige en duidelijk wijze rondleidingen gegeven en men kon ervaren wat het werk van een vuilnisman eigenlijk inhield en tevens waren er demonstraties met de vuilniswagens en kon men als bijrijder een rit meemaken met een van deze wagens.
Vanwege het warme weer kreeg iedereen een flesje water en een verfrissend ijsje aangeboden.

Inmiddels is de Afvalstoffendienst uitgegroeid tot een professionele organisatie met ruim 170 gemotiveerde medewerkers die de inzameling verzorgd in ’s-Hertogenbosch en een groot aantal regiogemeenten.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto zie www.thuisinhetnieuws.nl