Afgelopen dagen werd Rosmalen en ver daarbuiten opgeschrikt door het overlijden van Hennie Korsten. De altijd vrolijke en zeer getalenteerde muzikant uit Rosmalen mocht slechts 66 jaar worden.

Zowel in Nederland als in het buitenland genoot Hennie grote bekendheid als producer en gitarist. Vele artiesten zochten zijn opnamestudio aan de Eikakkerhoeven in Rosmalen op en waren verzekerd van een hartelijk ontvangst en opnames van hoge kwaliteit. Hennie mocht dan een bescheiden man zijn, aan kwaliteit werd geen concessie gedaan.

“Ik durf geen tijd te noemen wanneer dit album klaar zal zijn, want ik vind het pas klaar als het naar mijn gevoel helemaal geslaagd is”, was een uitspraak van Hennie waar menig artiest bekend mee was.

Hennie startte op 12-jarige leeftijd met gitaarlessen, om op 14-jarige leeftijd zijn eigen bluesbandje Hell Session op te richten. Door de brede interesse voor muziek van Hennie werd de band een allround band en werd er in binnen en buitenland gespeeld.

Op 20-jarige leeftijd volgde Hennie een klassieke gitaaropleiding, en opende in 1981 zijn eigen opnamestudio. Op maar liefst 200 cd’s is het gitaarspel van Hennie te horen.

Hij werkte onder andere samen met Waylon, Ilse de Lange, Magna Carta, Anneke Grönloh, Corry Konings, Dana Winner, Cor Swanenberg en zijn partner Lya de Haas.

Hennie Korsten zal herinnerd worden als een uiterst sympathieke kleine grote man en hij zal voortleven in zijn muziek.

Ros Radio en Ros Tv krant wenst de nabestaanden van Hennie veel kracht toe de komende tijd.