Opera op de Zwarte Cross? Jazeker, niks is onmogelijk!

Het moest er een keer van komen: de Nederlandse Reisopera staat dit jaar voor het eerst op festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.
Op zaterdag 20 juli is de Reisopera present met een voorproefje uit de komische opera Il barbiere di Siviglia en een workshop opera zingen, gegeven door niemand minder dan mezzo Karin Strobos en regisseur Laurence Dale.

Il piccolo barbiere

11.00 – 11.45: Buitenpodium Theaterweide

Je ziet op de Zwarte Cross drie geweldige zangers uit de productie die vanaf 28 september ook in de theaters te zien zijn tijdens onze tournee: mezzo Karin Strobos (Rosina), bariton German Olvera (Figaro) tenor Mark Milhofer (Il conte d’ Almaviva). Je hoort o.a. de bekende Figaro-aria. Ze worden op de piano begeleid door Will Shaw.

De Zwarte Cross

De Zwarte Cross is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De samenkomst van deze ogenschijnlijk totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd (!) uniek feest. De duidelijke connectie met ‘De Achterhoek’, waar het festival plaatsvindt, komt naar voren in de kenmerkende gezelligheid en gastvrijheid van deze streek waar jong en oud nog samen feestviert. Vanaf de eerste editie (1.000 bezoekers) tot aan de afgelopen

editie in 2018 (220.000 bezoekers) is voor bezoeker en organisatie één ding duidelijk: niets is onmogelijk! www.zwartecross.nl