Als deelnemer aan mijn 14e 4Daagse en fotograaf van ROS TV-Krant zit de tweede dag er ook al weer op en hebben we kunnen genieten van doorkomsten in Alverna – Wijchen – Beuningen – Weurt en een geweldige ontvangst in Nijmegen dat op deze dag bekend staat als “Roze Woensdag”.

Maar voordat daar van genoten kon worden moesten eerst weer de bekende kilometers afgelegd worden en de eerste echte grote, feestelijke doorkomst was in Wijchen waar in het centrum alle afstanden samen kwamen en er bijna geen doorkomen aan was, zoveel publiek stond er om de wandelaars aan te moedigen.

Na Wijchen stond Beuningen op het program en daar weet men ook elk jaar wat feesten is en heeft elke buurtvereniging wel iets bijzonders te presenteren en dan komt in de aanloop naar Nijmegen het dorp Weurt in beeld als voorproefje wat Nijmegen de wandelaars te bieden heeft.

Via de lange route langs de Waalkade wachtte de wandelaars, net zoals voorgaande jaren, weer een geweldig onthaal vanwege de Roze Woensdag en dat moet je hebben meegemaakt, anders geloof je het niet, ja kei gaaf om dat mee te maken.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl