De derde dag van de Vierdaagse was zoals gewoonlijk heuvelachtig met als toppunt de beruchte Zevenheuvelenweg. Deze weg loopt tussen Groesbeek en Berg en Dal en anders dan de naam doet vermoeden loopt de weg niet over zeven maar over ‘slechts’ vier heuvels. Maar elders op de routes waren er af en toe toch ook enkele ‘bultjes’ die beklommen moesten worden.

De route liep vandaag ten zuiden van Nijmegen aan de oostzijde van de Maas en via Mook en Milsbeek werd de eerste klim al ingezet naar Groesbeek en halverwege de Zevenheuvelenweg stopten de ‘mannen in uniform’ bij de Canadese militaire begraafplaats om een eerbetoon te brengen aan de militairen die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Over belangstelling op de Zevenheuvelenweg hadden de wandelaars niet te klagen want van begin tot einde stond de linkerkant van de weg vol caravans en campers met enthousiastelingen die zorgden dat wandelaars, die even in een dip zaten, heelhuids de vier heuvels over kwamen.

In Nijmegen zelf was het ook weer een feestelijk onthaal in de wijken die rood, wit of blauw gekleurd waren en men bijna op handen gedragen werd.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl