Zondag 15 september van 11:00 tot 17:00 uur in het Heemhuis (Perron-3 ingang B)

Heemkundekring Rosmalen is tijdens de Open Monumentendag 2019 met het thema van deze dag ‘Plekken van Plezier’. Het gaat om monumentale plekken waar mensen naar toe gingen voor hun plezier? Het barst in ons Nederland van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd.

Heemkundekring Rosmalen heeft een mooie expositie gemaakt, met prachtige fotomateriaal van de verschillende locaties, waaronder de speeltuin van Verstappen, oude cafés, vroegere scholen met klassenfoto’s, de bekende zwemplekken, ons gemeenschapshuis De Kentering en Soos Satisfaction.

Naast de expositie van foto’s, kun je bladeren in enkele fotoboeken met leuke historische foto’s of de digitale fotopresentatie op het TV-scherm bekijken. Ook staan er de maquettes van de vroegere jongens- en meisjesschool opgesteld.

Heemkundekring Rosmalen heeft een tijdlijn expositie gemaakt, van het spoortraject Den Bosch – Nijmegen in de periode 1859 tot 2009, ook dit foto- en infomateriaal is te zien op zondag 15 september. Ook zullen er enkele treinmodellen die op dit traject gereden hebben, getoond worden zoals een stoom-, diesel en elektrische trein.