Een uniek stuk, geschreven door koorlid Marjolein Appels en gecomponeerd door Han van den Heuvel, onze dirigent zo heet de nieuwe voorstelling “Adel Verplicht”.

De regie is in handen van Brita Lemmens. Het stuk zal opgevoerd worden met een live orkest.

In het kort het verhaal:

"Er was eens een heel mooi en stijlvol kasteel, in de bossen van Brabant gelegen. Daar woonde al eeuwen een roemrijk geslacht genaamd: Van Havezaath tot Nimwegen….

De jaren twintig van de vorige eeuw. De Barones Van Havezaath tot Nimwegen woont op het familiekasteel. Zij heeft een uitgebreide staf aan personeel, die onder leiding staat van haar vertrouweling, huisknecht Charles. Die ondersteuning heeft de barones ook hard nodig want buiten de zorg voor het kasteel heeft zij ook de leiding over de fabriek van haar overleden echtgenoot. En aan haar drie kinderen heeft zij weinig tot niets.

De nieuwe baron, haar zoon Roderick, hield zich bezig met feesten en vrouwen. En barones Henriëtte wist maar al te goed dat zij ook niet op haar dochters kon bouwen. De één was kunstzinnig en vreselijk vaag, de ander veel slimmer maar nukkig. Met zulke karakters is het heel erg de vraag: leefden ze nog lang en gelukkig?

Speeldata: 31 oktober première, 1, 2 en 3 november 2019