Vanaf dinsdag 1 oktober openen de Luisterlijn en Incluzio een speciale ‘Eenzaamheidslijn’. Iedereen die zich eenzaam voelt en behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan van 1 tot en met 8 oktober bellen met het speciale nummer 085 – 007 77 70.

De Luisterlijn biedt het hele jaar door een luisterend oor en is er voor iedereen die behoefte heeft aan een anoniem gesprek. Eenzaamheid komt daarbij terug in één op de drie gesprekken. Er blijkt een grote behoefte aan een telefoonnummer tegen eenzaamheid. Monique van Bijsterveld, directeur-bestuurder van de Luisterlijn: “Maar liefst tweederde van de Nederlanders vindt dat er een speciaal telefoonnummer moet komen voor mensen die zich eenzaam voelen. We hopen dat veel mensen ons ook echt gaan bellen”.

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar via telefoonnummer 0900-0767.