Waar gaat het afvalwater eigenlijk precies naar toe, nadat je het toilet hebt doorgespoeld? Ben jij benieuwd hoe het afvalwater gezuiverd wordt en wat er bij komt kijken? Wil je weten welke techniek hier achter schuilt? Dat ontdek je tijdens de open dag op 6 oktober bij de rioolwaterzuivering van waterschap Aa en Maas in Oijen. Van 11.00-16.00 uur staat de poort open aan Parallelstraat 1 in Oijen.

Informatietuin

De rondleiding begint en eindigt in de informatietuin. Hier vind je meer informatie over: de werkzaamheden van district Hertogswetering, dijkverbetering traject Ravenstein – Lith, klimaatverandering en over wat jij én wij kunnen doen om onze omgeving zo goed mogelijk voor te breiden op weersextremen. Leer meer over het klimaat in onze klimaatwagen Kate, speel het watertafelspel en ontdek de watermaquette. Na afloop van de rondleiding krijg je een gratis frietje voor de lekkere trek!