Door de Coronacrisis zien wij een stijging van bezoekers in de Nederlandse (beschermde) natuurgebieden. Wij wensen u veel plezier maar wijzen u er graag op dat het broedseizoen weer is begonnen en vragen u goed de openstellingvoorwaarden van een natuurgebied te lezen.

Elk jaar houden boswachters en milieuagenten tijdens het broedseizoen toezicht in de natuurgebieden om onze flora en fauna te beschermen. Dit is helaas echt nodig, wij zien erg veel overtredingen. Onze onopvallende en opvallende terreinwagens kan u in de bossen tegen komen. Ook zijn wij te voet en op de fiets in de bossen te vinden.

Wij doen een oproep aan de samenleving om samen onze natuurbieden schoon en veilig te houden en de dieren te beschermen.

In het broedseizoen treden wij streng op. Wij bekeuren altijd bij overtredingen zoals het los laten lopen van uw hond, het betreden van verboden gebied, verlaten van wandelpaden, motorcrossen, in het gebied aanwezig zijn na zonsondergang en voor zonsopkomst, het maken van vuur en het verontrusten van dieren in stiltegebieden.

Bij de ingangen van de natuurgebieden, bij de parkeerplaatsen en langs de wandelpaden staan de regels waar u zich aan moet houden.

Toch uw hond los laten lopen? Wij verwijzen u graag door naar een honden losloop gebied.

Vanwege de huidige drukte in de natuurgebieden verzoeken wij u nu helemaal met klem om u aan de regels te houden.