In het jaar dat 75 jaar vrijheid centraal staat, zal de Nationale Dodenherdenking in de gemeente ’s-Hertogenbosch noodgedwongen een meer individueel karakter hebben. De zeven comités uit respectievelijk Nuland, Vinkel, Kruisstraat, Rosmalen, Empel, Engelen en ’s-Hertogenbosch hebben samen met het college van burgemeester en wethouders een lijn bepaald op welke wijze men kan voorzien in de behoefte van de inwoners om deze dag een gewenst en passend eerbetoon te geven.

De zeven organiserende comités zullen op 4 mei in de vroege ochtend zelf een krans leggen bij hun herdenkingsmonument. Dit gebeurt sober en zonder protocol. Iedereen die dat wenst, kan op een gepast moment en rekening houdend met elkaar in rust het persoonlijk eerbetoon geven. Kies een monument uit dat dicht bij u in de buurt ligt, u kunt gedurende de hele dag een persoonlijk eerbetoon brengen,

Uw individuele eerbetoon kunt u kracht bijzetten door thuis de gehele dag halfstok te vlaggen. Van harte hopen de comités en het stadsbestuur dat u hieraan meedoet.

De comitésroepen alle inwoners op géén spontane publiekelijke activiteiten als eerbetoon te ondernemen gedurende de dag, en ook niet rond 20.00 uur bij één van de monumenten. Hoe goedbedoeld ook, leidt dat tot toeloop van publiek.