Goed nieuws, want de bibliotheken van Babel gaan weer open! Vanaf maandag 11 mei openen de deuren van de bibliotheken in ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught. In Berlicum gaat de bibliotheek vanaf dinsdag 19 mei weer open. Alle leden zijn weer van harte uitgenodigd om boeken te komen lenen. Uiteraard volgens alle regels van het RIVM. Zo draagt Babel zorg voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers.

De 1,5 meter bibliotheek
Hoe ziet een bezoek aan de bibliotheek er in de 1,5 meter samenleving uit? De bibliotheek hanteert aangepaste openingstijden en een maximum aantal bezoekers. Bovendien is de bieb alleen geopend om materialen te lenen en in te leveren, niet om te verblijven. Dat betekent dat er geen gebruik gemaakt kan worden van werk- lees- en studieplekken of van de computers. Ook de horeca en de toiletten zijn gesloten. Bij een bezoek aan de bibliotheek is het belangrijk dat leden hun bibliotheekpas meenemen. Zonder pas kan er niets geleend worden.

Dienstverlening
Met het openen van de bibliotheek is ook het reserveren van boeken weer mogelijk. Voor boeken die ingeleverd moeten worden in de periode van 9 maart – 20 mei, is de uitleentermijn verplaatst naar 1 juli. Zo krijgt iedereen ruim de tijd om boeken in te leveren. De Thuisbieb-app blijft beschikbaar tot 1 juni. Via deze app hebben leden en niet-leden de beschikking over 100 gratis e-books. De afhaalservice die eind april door de bibliotheek is opgestart komt met de opening van de bibliotheek te vervallen.
Alle informatie en regels voor een prettig en veilig bezoek aan de bibliotheek zijn te vinden op www.babeldenbosch.nl.