MHC Rosmalen en Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught gaan samenwerken
Lid zijn van MHC Rosmalen is voor heel veel mensen een normale zaak. Toch zijn er in Rosmalen kinderen (4-18 jaar) die door de financiële situatie van de ouders niet overal aan mee kunnen doen. Dat is de reden dat MHC Rosmalen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught per direct gaan samenwerken.

“Wij vinden het belangrijk dat ieder kind kan meedoen”, legt voorzitter Mark Brants van de Rosmalense hockeyclub uit. “Dat past bij onze missie om zoveel mogelijk mensen plezier te laten bleven aan de hockeysport. Als ouders de contributie voor een kind zelf tijdelijk niet kunnen betalen, creëren we op deze manier de mogelijkheid tot financiële ondersteuning. Zeker in deze bijzondere tijd. Daarom werken wij samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught.”

Aanvraag
Deze organisatie helpt ouders bij het betalen van de contributie en andere kosten, zoals kleding en materialen. ”Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur, kan er een aanvraag worden ingediend via een van de intermediairs van het Jeugdfonds. Die zijn onder andere werkzaam in het onderwijs, zoals de directeur, IB-er of gymleerkracht, op verschillende wijkpleinen of het contact loopt via de Stichting Leergeld”, legt Jan de Leeuw, bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught, uit.

Maatschappelijke samenwerking
De organisaties gaan een maatschappelijke samenwerking aan voor een jaar, met de intentie om elkaar langdurig te versterken. Naast vergroting van de sportparticipatie werken beide organisaties ook samen aan gezamenlijke fondsenwerving.