Hoedemakers start nog dit najaar met de bouw van een appartementencomplex aan de Raadhuisstraat in Rosmalen. Op de plek waar voorheen het postkantoor en de Aldi supermarkt gevestigd waren komen 27 huurappartementen in de vrije sector. Huurprijzen beginnen bij € 950 per maand.
Omwonenden hadden veel moeite met de hoogte van de voorgenomen bouw op de hoek Raadhuisstraat en Hoogstraat in Rosmalen. De vier bouwlagen waren vooral voor bewoners van de woningen aan de Korte Nieuwstraat wel fors, moest de gemeente erkennen. Aan die kant is daarom het plan deels aangepast. Nieuwstraat komen nog maar drie verdiepingen. Dat geldt ook voor het grootste deel van de bebouwing aan de Raadhuisstraat. Daardoor moest het aantal appartementen dat ontwikkelaar Hoedemakers kan realiseren wel worden teruggebracht van 39 naar 37 stuks.
De appartementen in de twee haaks op elkaar staande gebouwen worden gemiddeld tussen 75 en 100 vierkante meter groot, met minimaal twee en maximaal drie slaapkamers. Van ongeveer de helft van de appartementen wordt de huur zo’n € 950 per maand. Voor de grootste appartementen ligt de huur boven de € 1000.
Bij bouwplannen geldt in de gemeente Den Bosch de voorwaarde dat 25 procent van de woningen onder de sociale huurgrens van € 737,14 per maand ligt. B en W hebben ermee ingestemd dat Hoedemakers het sociale deel van dit Rosmalense project elders bouwt: dat wordt plan de Vlieger in Hintham.