Vorig weekend hebben we de Molenkap op de Vinkelse molen geplaatst, gisteren zijn nog de diverse schoren vanaf de staart naar de korte en lange spruit verder afgeschilderd.

Maar er is inmiddels ook veel werk verzet in en om de molen, bv, zoals het interieur in de molenkamer, expositieruimte, regie/bestuurskamer. De verlichting in de invaart en aangrenzende vertrekken, buitendeuren van de invaart zijn geplaatst. Het voegwerk binnen en buiten. Wat veranderingen in de beneden ruimte.

Het betondek voor de overkapping is ook nog gestort. En zeker niet op de laatste plaats het maken van de roede voor de wieken waar op het moment volop aan gewerkt/gelast wordt, ook allemaal door onze eigen vrijwilligers. De roeden worden ‘gestoken’ op 29 augustus aanstaande.

Elke zondag is de molen open voor bezichtiging! De officiële opening is gepland op 20 september.