Het Rijk heeft vorige week besloten hoe A2 aangepakt gaat worden. Daarnaast is ook de afspraak gemaakt dat Rijk en regio samen de bereikbaarheid op en rond de A2 gaan verbeteren. Voor ons betekent dit dat we verder kunnen met maatregelen rond de Ring van ’s-Hertogenbosch.

De rotonde Bruistensingel/Empelseweg/Laaghemaal bouwen we om naar kruispunt met verkeerslichten. Ook bekijken we de inrichting van de door te trekken Burgemeester Burgerslaan goed. We gaan deze weg inrichten als een ontsluitingsweg. Ook kijken we naar het verbeteren van verschillende wegen rond de A2 zoals de Blauwe Sluisweg en de Reitscheweg.

Op de Bruistensingel ter hoogte van de A2 mengen automobilisten die de snelweg op/af willen zich met lokaal verkeer en de bus. Al het verkeer moet voorsorteren op hun rijrichting. Dat geeft veel verplaatsingen over de rijstroken. En dat leidt tot extra onrust op de weg en zorgt voor onveilige situaties. Daarom willen we deze verkeersstromen uit elkaar halen. Dat geeft minder drukte en meer veiligheid voor het gemotoriseerd verkeer en de bus. We kijken daarbij ook waar en hoe fietsers veilig kunnen oversteken.

Ook willen we de verkeersstromen beter geleiden en sturen. Dat kan door bijvoorbeeld verkeer vanuit de Groote Wielen beter te verspreiden over meerdere wegen. We verlagen daarmee de kans op drukte op één plek. Verder weten we dat door het centrum van Rosmalen (Rodenborchweg/Deken van Roestellaan) veel doorgaand verkeer rijdt. We willen dat graag verminderen. We gaan beoordelen welke maatregelen daarvoor het beste zijn (bv 30 km per uur).