Als muren konden praten.. Dan hadden we met open mond geluisterd naar de verhalen die schuilgaan achter de twee historische panden van Huis73 aan de Hinthamerstraat. Nu een bibliotheek en cultuurhuis, maar ooit hebben de gebouwen onder andere een gerechtsgebouw, geefhuis en een school gehuisvest. Met Stilte wordt Stem – Onze huizen verhalen geven we bezoekers een inkijkje in deze rijke historie. Via 12 personages maken we kennis met de vele bestemmingen van de monumentale gebouwen. Alle verhalen zijn online te lezen en te beluisteren op www.stiltewordtstem.nl. Zodra de deuren van Huis73 weer open zijn, is iedereen welkom om door de gebouwen te dwalen en het verleden te ontdekken.

Onze huizen verhalen

Bezoekers van Huis73 komen op verschillende plekken in de gebouwen historische verhalen tegen. Verhalen die zich afspelen in de tijd dat de panden een andere bestemming hadden, zoals een bisschoppelijk paleis of een militaire kazerne. De verhalen worden ondersteund door objecten en beelden uit het verleden en tot leven gebracht in krachtige, korte verhalen. We starten met zes verhalen, vanaf februari komt er elke maand een nieuw verhaal bij. Ga naar de website en bekijk de plek door de ogen van een leerling van het Marialyceum of een arme, alleenstaande moeder uit 1268 die vecht om vier monden te voeden.

Bossche schrijvers

De verhalen zijn geschreven door stadschroniqueur Eric Alink en schrijver/historicus Mijke Pol. Beiden Bosschenaren met een rijke kennis van de stad. De verhalen zijn ingesproken door medewerkers van Huis73 en de stad. Lees en luister alle verhalen op www.stiltewordtstem.nl. De fictieve verhalen zijn gebaseerd op de werkelijkheid en spelen zich af tegen de achtergrond van het oude én huidige ’s-Hertogenbosch.