Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ naar hun favoriete filmpje of app snel te vinden. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt.

Er zijn in deze week gratis leerzame Webinars te volgen voor volwassenen en leuke activiteiten voor kinderen (samen met ouders/ verzorgers). Meld je aan op de website www.bibliotheekwb.nl/mud van de Bibliotheek West-Brabant en zet je favoriete activiteiten tijdens de Media Ukkie Dagen alvast in je agenda.

Peuter Parade Online

26 maart – voor ouders en kinderen (0-6 jaar) samen

Peuter Parade YouTube livestream

29 maart – 10.00 uur – voor ouders en kinderen (0-6 jaar) samen

Webinar: Ik zie ik zie wat jij niet ziet

31 maart – van 20.00 tot 21.00 uur – voor ouders

Webinar: Gezond mediagebruik

14 april – van 20.00 tot 21.00 uur – voor ouders