De luisteraars van ROS Radio zijn heel enthousiast over het concept dat ROS Radio heeft bedacht met een Platenkoffer. De DJ’s van de omroep openen hun platenkoffer met daarin een stapel platen dat rond een thema is verzameld. Door de betrokken medewerking van Tiny Kappen van de Heemkundekring Rosmalen wordt namelijk de muziek en de tijd ook in beeld gebracht door het vele fotomateriaal dat uit de archieven wordt opgediept.

Bij de drie eerdere uitzendingen van de Platenkoffer zaten er zomaar een dikke duizend luisteraars geboeid de rode draad te volgen die de DJ’s hadden gespannen. Voor de vierde Platenkoffer hebben de radio presentatoren Theo Pennings en Joep van der Plas gekozen voor operettemuziek als verbindend thema.

“Dat is een goede keuze”, vindt Albert Tukker. Hij is voorzitter van Operette Rosmalen, een vereniging die vorig jaar vijftig jaar bestond.

Omdat er op dit moment zo’n leegte valt is het des te leuker dat ROS Radio operette als thema heeft gekozen voor de volgende uitzending met de Platenkoffer. Ik vind het ook fijn om bij de opnames te mogen aanschuiven omdat ik de luisteraars graag meer vertel over operette. Ik kan wel verklappen dat ik voor de Platenkoffer ook een aantal nummers heb mogen aandragen. Natuurlijk maakt de bekende aria van de Zigeunerbaron deel uit van het repertoire deze middag, komt ook Lippen Schweigen voorbij net als het duet van de Parelvissers en ontbreken vooral de drinkliederen niet. Het wordt zeker een vrolijke uitzending.”

De Platenkoffer Operette is te beluisteren op Eerste Paasdag, zondag 4 april van 14.00 tot 17.00 uur. Stem af op Ziggo kanaal 43 en Trined 532 (voor beeld en geluid) of stream via www.ros-radio.nl.

Kijk ook op www.ros-tvkrant.nl