Door: Ronald van Grinsven & Antoinette van Grinsven – Raijmakers

In de Jaren 60 begin 70 waren er door het succes van onder andere de Beatles en de Rolling Stones vele "Beat" bandjes ontstaan. Dus ook hier in ons "durpke" droomde de "jongeren" van een muzikaal succes. Het is al om bekend dat een band uit ons "durpke" de hit scoorde. Maar goed het grote succes was natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

Hieronder een foto van de Rosmalense beatband "Sort Out" bestaande uit Jos van Eerd, Jan Swanenberg , Kees van Eerd en Ad de Werd. Ergens in de jaren 60. Een mooie fotokaart voor de fans met de typische jaren 60 kapsels, misschien waande ze zichzelf even een "Beatle" of een "Stone” toen de foto’s werden genomen. Vaak onderscheidend in brommer keuze, “de Nozems” een bekend begrip destijds, overal tegen aanschoppen, en misschien wel het laatste zetje gevend, de "verzuiling" omver te werpen.

De roerige jaren zestig waar veel gebeurde. Ook ons "durpke", heeft ons veel gegeven. Ook de muzikale historie, waar dit bandje deel van heeft uitgemaakt. Wie kent ze nog? Welk vrouwenhartje gaat nu nog even sneller kloppen, bij het aanschouwen van deze fotokaart? Wie zal het zeggen…….. De herinneringen blijven, ik zet nog maar even Spotify op de jaren 60 Play list, gewoon om dat het kan, even in de sfeer te blijven dromend van een volle zaal met de "band" in hysterische sferen…