Veel inwoners zijn op zoek naar een andere woning. Een woning die past bij hun woonwensen. Daarvoor is het belangrijk dat er veel en passend wordt gebouwd. En dat begint bij voldoende woningbouwlocaties.

De gemeente heeft locaties op het oog voor de mogelijke bouw van maar liefst 13.400 woningen. Mooi is het om te zien dat voor 4.800 van die woningen al vastgestelde plannen zijn. En dat er het afgelopen jaar voor maar liefst 1.370 woningen een bouwvergunning is verleend.

In 2020 startten de woningcorporaties met de 65plus-verhuisregeling voor senioren die nu in een grote huurwoning wonen en kleiner of gelijkvloers willen gaan huren. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig én comfortabel thuis blijven wonen. Vanaf oktober is al aan 55 personen het ’65-pluslabel’ toegekend. De eerste mensen zijn inmiddels met gebruikmaking van deze regeling verhuisd.