De gemeenteraad besloot om in de raadszaal de tekst van Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar maken. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Nick van Steen kalligrafeerde de tekst in de raadszaal op de muur. Zo is het kunstwerk van een jonge maker prominent aanwezig. Dit past in Cultuurstad van het Zuiden.

Nick is een jonge maker die in 2019 afstudeerde aan de Kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch. Hij werd met zijn afstudeerwerk genomineerd voor de JBZ Award 2019 en exposeerde dat jaar in het ziekenhuis. Kalligrafie is zijn passie. In het JBZ schreef hij op de expositiewand “Verba Volant Scripta Manent”. Dit betekent “gesproken woorden vliegen weg, terwijl geschreven woorden voor altijd blijven”.

Foto: Karel Goossens