Op zaterdag 5 juni wordt de derde POP-UP Speelplek van de gemeente ’s-Hertogenbosch geopend aan de Kloosterstraat in Nuland, naast D’n Hazenkamp. Na het grote succes in Haren, Donk en Reit en in Nieuw Zuid (beiden in ’s-Hertogenbosch) gaat hij nu naar Nuland. De officiële opening werd verricht door jeugdburgemeester Jop van Peufflik onder toeziend oog van Steven van Veen van Sport en Bewegen van gemeente Den Bosch.

Deze derde plaatsing van de POP-UP Speelplek is de laatste in een serie plaatsingen die als pilot zijn ingezet. De POP-UP Speelplek is bedacht door Stefan van Veen. Als docent bewegingsonderwijs en medewerker van ´S-PORT ziet hij al jaren dat kinderen minder goed bewegen. De Speelplek is te verplaatsen, ligt letterlijk voor de deur en is daardoor toegankelijk voor iedereen.

Dorpsraad Nuland en Buurtvereniging De T-Splitsing helpen mee. Zonder inzet van deze bewoners kan de POP-UP Speelplek geen succes worden. Ook de Sportalliantie Rosmalen is betrokken bij de Speelplek in Nuland. Zo worden onder andere beweegactiviteiten voor ouderen aan de POP-UP Speelplek gekoppeld.

Foto’s: Henk van Esch