2 juni heeft de politie een groot feest beëindigd bij de Zuiderplas. Jongeren waren massaal bij elkaar gekomen. De samenkomst ging gepaard met veel alcohol, vuurwerk en muziek. Het leverde overlast op voor de omgeving, en rotzooi, vuilnis bij de plas. Plus, massale bijeenkomsten passen niet binnen de bestaande coronamaatregelen.

Voor de komende dagen houden we de situatie in de gaten. We hebben contact gelegd met jongerenwerk, straatcoaches scholen, politie om herhaling te voorkomen. Daarbij heeft de burgemeester besloten tot een gebiedsaanwijzing. Dat betekent dat er tussen 22:00 en 06.00 uur geen toegang is op de Zuiderplas, Oosterplas en het strandje bij de Groote Wielen. Hier komen borden met deze informatie te staan.

Een bezoek aan het strand, park, water kan gewoon. Maak geen rotzooi, ruim je eigen troep op, denk aan de andere mensen die ook in ’s-Hertogenbosch wonen.”