‘Hardlopen met Rosmalen in Beweging’

In samenwerking met Loopgroep Rosmalen en De Wielenloop heeft het organisatieteam van Rosmalen in Beweging nog een sportieve activiteit aan het programma toegevoegd.

Vanwege het slechte voorjaar bleef Rosmalen toch al langer in beweging, het event was al verlengd tot en met 30 juni. Er kan gewandeld en gefietst worden, al dan niet via uitgezette routes. Voor de wat fanatiekere sportievelingen wordt er nu een hardloopactie uitgewerkt. Deelname met een sportieve doelstelling is al voldoende al kan er ook gesponsord worden om de horeca en winkeliers in het centrum van Rosmalen te ondersteunen.

Er wordt hardgelopen op donderdagavond 1 juli via een route die grotendeels door het centrum van Rosmalen voert.

De organisatie benadrukt dat het niet om een wedstrijd gaat en dat alle deelnemers, wanneer zij dat zelf willen, hun eigen tijdswaarneming bijhouden.

Voor kinderen en volwassenen

Deelname aan de hardloopactie staat open voor volwassenen. Voor kinderen tot 12 jaar is er een zogenoemde ‘kidsrun’, een parcours van ongeveer 1 kilometer met om 18.30 uur als startpunt het pleintje bij De Kentering.

De volwassenen starten vanaf de Driesprong en lopen een route van circa 5 kilometer. In beide gevallen kan het parcours, indien gewenst, vaker worden afgelegd.

De start voor de volwassenen op De Driesprong is om 19.00 uur.

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er om het half uur gestart in groepjes van circa dertig deelnemers. Zo blijft het toch mogelijk om afstand te houden met het oog op corona.

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 1,00. Hiervoor ontvangt elke deelnemer een leuke sjaal en maakt men kans op prijsjes. Ook is het nog mogelijk om op de dag zelf nog in te schrijven.

Door deelname steun je de actie ‘Rosmalen in Beweging’

Behalve het inschrijfgeld wordt ook op prijs gesteld als de actie Rosmalen in Beweging wordt gesteund met sponsorbijdragen. Elke euro telt !

Het sponsorbedrag komt ten goede aan activiteiten die de horeca en winkeliers organiseren in het centrum van Rosmalen, waar de hele Rosmalense samenleving dan weer plezier aan beleeft.
Inschrijven voor de wandel- en fietstochten van Rosmalen in Beweging kan nog steeds. Voor informatie: rosmaleninbeweging