Heb je ideeën over hoe Empel veiliger en leefbaarder kan worden? Laat het ons weten!

In Empel is het veilig wonen. Dat bleek uit een vragenlijst die door veel Empelnaren werd ingevuld. Wat blijkt? Er is veel sociale controle. Er is ook een buurtpreventieteam actief waarin inwoners samen zorgen voor een veiligere wijk. Daarnaast zijn er appgroepen waarin buurtgenoten onderling communiceren.

Tijdens een vorig jaar gehouden bijeenkomst bedachten inwoners, samen met gemeente, bestuursraad en politie, oplossingen voor problemen. Nu willen we graag in gesprek met wat we verder nog kunnen doen. Heb je ideeën over kansen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid? Wijkmanager Paul Hilgers ondersteunt je graag bij het mogelijk maken van die ideeën. Of brengt je in contact met andere mensen om samen aan de slag te gaan met iemands idee.

Burgemeester Jack Mikkers: “Bij de gemeente en de politie zijn we beroepsmatig bezig de veiligheid te verbeteren. Wanneer inwoners daarnaast kansen zien om hun eigen omgeving veiliger te maken, willen we die ondersteunen. We kijken naar wat mogelijk is. Bijvoorbeeld door mensen bij elkaar te brengen of met ze mee te denken. Samen komen we met goede ideeën en oplossingen.”

Hoe kan je meedoen?

Op dinsdag 6 juli (18:30 – 20:00 uur) en zaterdag 17 juli (9:30 – 11:30 uur) staan we met marktkraampjes op de Brink. Kom langs om een praatje met ons te maken. Lukt het je niet om te komen? Stuur dan een mail naar veiligheid@s-hertogenbosch.nl.