Tweede leven voor kastanjes Parade

Een aantal kastanjebomen is terug op de Parade. In de vorm van een ruim 3 meter lange bank. Stichting Stadshout maakte de bank van de recent gekapte bomen. Wethouder Mike van der Geld plaatste vandaag, samen met de makers, de bank op de Parade. “Mooi dat we samen met Stichting Stadshout deze kastanjebomen een tweede leven op de Parade kunnen geven.” In het najaar starten we met het planten van 122 nieuwe bomen op de Parade in een 18e-eeuws bomencarré. Tot die tijd kun je nu niet ónder de kastanjebomen, maar óp de kastanjebomen genieten van het uitzicht op de Sint-Jan.

De bank is zo ontworpen dat je er aan twee kanten op kunt zitten. Op de leuning kun je lezen dat de bank is gemaakt van 55 jaar oude kastanjebomen. Niet alle delen van de kastanjes waren geschikt, doordat de bomen ziek waren. Voor het maken van deze bank waren ongeveer 6 kastanjebomen nodig.

De bank is bedacht en gemaakt door de mannen en vrouwen van Stichting Stadshout in samenwerking met SPARK Makers Zone. Zij maakten de tekstplaatjes voor op de bank.

Je kunt deze Bossche zomer niet alleen op de Parade de kastanjebomen terugvinden. Stadshout maakte voor Theaterfestival Boulevard onder andere 15 Kubb spelen. En kinderen kunnen deelnemen aan een workshop ‘werken met Paradehout’. Ook in de rest van de stad krijgen de Parade kastanjes dankzij Stichting Stadshout een tweede leven.

Meer informatie over Stichting Stadshout Den Bosch vind je op de Facebookpagina van StadshoudDenBosch.

Foto’s: Henk van Esch