Helaas kon er vanwege de lockdown lang niet getraind worden door de lifesavers van Redding Brigade Rosmalen. Een gevolg van deze lockdown is dat het niet mogelijk is geweest om een regulier zwemmend redden examen te houden. Dat is natuurlijk erg jammer aangezien de zwemmend redden skills niet getest werden dit jaar.

Vandaar dat Redding Brigade Rosmalen een alternatief programma is opgestart, namelijk de zwemmend redden certificaten. Bij een normaal zwemmend redden diploma staat er vast wat een lifesaver moet kunnen laten zien. Bij de zwemmend redden certificaten werd dit omgedraaid. Het te testen onderdeel staat vast, maar de afstand, snelheid of succesvolle reddingen niet.

Afhankelijk van de prestaties van de lifesaver wordt het certificaat ingevuld. Hierdoor konden er bijzondere resultaten vermeld worden op het certificaat. Zo is er bijvoorbeeld maar liefst 29 meter onderwater zwemmen ingevuld. Naast het onderwater zwemmen werd er naar duikringen die op verschillende dieptes lagen gedoken, zo snel mogelijk een zwemmende redding uitvoeren en natuurlijk zo ook reddingen vanaf de kant met een reddingsklos.

Afgelopen woensdag is de zwemmend redden proef gezwommen en zijn de certificaten uitgereikt. Op deze manier zijn de lifesavers van Redding Brigade Rosmalen en de mensen in hun buurt deze zomer weer veilig als zij het water opzoeken.

Namens het kader,

Een fijne zwemveilige zomervakantie.

Het zwemmend redden kader van Redding Brigade Rosmalen