GGD Hart voor Brabant vaccineert op dit moment ruim 90.000 mensen per week op acht locaties in onze regio. De komende weken loopt het aantal prikken per dag terug, omdat we dan een groot gedeelte van de inwoners (in ieder geval voor de eerste keer) hebben gevaccineerd. Doordat vanaf augustus het aantal vaccinaties per week afneemt, hebben we minder capaciteit en locaties nodig.

GGD Hart voor Brabant heeft er voor gekozen om alle locaties langer open te houden dan in veel andere GGD-regio’s. Dat doen we om snelheid te kunnen blijven maken en ook voor de jongere doelgroep de reisafstand beperkt te houden. De inzet is om alle 12- tot en met 17-jarigen die dat willen op al onze acht locaties zowel hun eerste als tweede prik te geven voordat het nieuwe schooljaar begint.

We bouwen vanaf 1 september het aantal locaties af, zodat we efficiënt kunnen blijven vaccineren en personeel optimaal kunnen inzetten. Daarom sluiten vanaf 1 september de vaccinatielocaties in Boxmeer en Den Bosch. Vanaf 15 september volgt de vaccinatie locatie in Berghem, gemeente Oss.

Daarmee concentreert GGD Hart van Brabant vanaf 30 september het vaccineren op de locaties Veghel en Waalwijk.