D’n sportieve burgermister

(Heemkundekring Rosmalen/Ons Rosmalen)

Door: Ronald van Grinsven & Antoinette van Grinsven – Raijmakers

We gaan terug naar ca. 1915, op de foto links Felix von Heijden toen nog voetballend voor de Nijmeegse club Quick. Felix von Heijden is misschien wel de meest sportieve burgervader die we gekend hebben, ons pa vertelde mij dat hij vaak helemaal naar België fietste.

De naam von Heijden (Heyden) stamt af uit de Duitse adel en in de jaren 20 werden Felix en zijn broer ook ingelijfd bij de Nederlandse adel, per koninklijk besluit. Deze burgervader was in vele opzichten "speciaal" hij was niet alleen sportief maar ook de langst zittende burgermeester van ons durpke, benoemd in 1923 en tot 1955 in zijn ambt.

Felix von Heijden overlijdt in 1982 te Boxtel, maar zijn naam is nog altijd verbonden aan ons durpke…